Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustajaehdokas Hannu Oskala (vihr.) kertoo jättävänsä valtuustoon tänään aloitteen, jossa ehdotetaan siviilipalvelusmiesten palkkaamista poliisin liikennevalvonnan avuksi.

Oskala kertoo Puheenvuoro-blogissaan, että Helsingissä peltipoliisien eli liikennekameroiden käyttöaste on jäänyt vain 4–5 prosenttiin. Oskalan mukaan poliisi on vedonnut resurssipulaan ja todennut, että automaattiseen liikenteenvalvontaan ei vain ole ihmisiä.

Oskalan aloitteessa ehdotetaan, että ”Helsingin kaupunki selvittäisi mahdollisuudet siihen että Helsinki maksaisi kolmen siviilipalvelusmiehen kustannukset Poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen tekemään liikennevalvontaa”.

- Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että Helsingin automaattinen nopeusvalvonta lisääntyisi merkittävästi ja liikenneturvallisuus vastaavasti paranisi. Tapausmäärinä tämä tarkoittaisi nousua noin 30 000 tapausta vuodessa nykyisen tason ollessa noin 30 000. Nousua siis 100%, Oskala kirjoittaa blogissaan.