Koomikko Bill Cosby myönsi jo vuonna 2005, että hän oli hankkinut rauhoittavia lääkkeitä huumatakseen naisia, kertoo kansainvälinen lehdistö, muiden muassa BBC.

Cosby on joutunut keskelle skandaalia, jossa useat naiset syyttävät koomikkoa raiskauksesta. Syytösten mukaan Cosby olisi huumannut naiset ja sen jälkeen raiskannut heidät.

Bill Cosby on kiistänyt raiskanneensa ketään. Viime vuoden lopussa Cosbya epäiltiin useista raiskauksista, mutta syytteitä ei kuitenkaan nostettu.

Vuoden 2005 tunnustus paljastui, kun uutistoimisto AP sai käsiinsä salaiseksi oikeudessa käsitellyn Cosbyn ja erään naisen siviiliasian pöytäkirjat. Oikeustapaus sovittiin osapuolten kesken ja sopimus julistettiin salaiseksi. Cosbya ei tuolloin siis tuomittu seksuaalirikoksista.

Pöytäkirjojen mukaan Cosby tunnusti hankkineensa rauhoittavia ja antaneensa niitä ainakin yhdelle naiselle tarkoituksenaan huumata hänet seksiä varten.

Cosbyn puolustuksen mukaan jotkut naiset ottivat rauhoittavia ja alistuivat seksiin Cosbyn kanssa vapaaehtoisesti.

Syytökset Cosbyn tekemistä raiskauksista ulottuvat 1970-luvulle. Suurin osa syytöksistä ajoittuvat siten, ettei niistä enää voi nostaa virallista syytettä.

Bill Cosby tunnetaan perheystävällisenä koomikkona, joka käsitteli sarjoissaan ja stand up –rutiineissaan usein vanhemmuutta sekä perhettä.

Cosbyn komiikasta muistetaan erityisesti se, että hän ei käyttänyt koskaan kirosanoja 1980-luvulla, jolloin Yhdysvaltojen valtion kontrolli viihdesisällöistä vapautui lopullisesti. Tämä johti erityisesti mustan komiikan parissa aiheiden radikaaliin rääväsuistumiseen.