Ammattiliittojen piiristä annetaan ymmärtää, että perjantain Suomen seisauttava poliittinen mielenilmaus on vasta alkusoittoa.

Teollisuusalojen ammattiliitto TEAMin tuoreessa mielenosoitusta koskevassa tiedotteessa lukee näin:

- Tämä on lähtölaukaus, ensimmäinen iso tapahtuma näissä merkeissä. Lisää on tulossa, jos ei sanelupolitiikka lopu.

Myös Palvelualojen ammattiliitto PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi varoittaa PAM-aktiivien LiittoX-blogissa uusista toimista.

- Perjantaina julistimme sitten oman puolustussotamme ensimmäisen vastaiskun, 18.9.2015 ay-joukot valtaavat Helsingin rautatientorin. Meillä on viikko aikaa tehdä ensimmäinen aalto. Ellei Sipilä peruuta pakkolakia ja leikkauksia, lisää seuraa!, Koivuniemi kirjoittaa LiittoX:n vierailevana bloggaajana.

- Minun elämäni aikana, ei tällaista sotaa ole käyty, Koivuniemi kirjoittaa.

Koivuniemen blogikirjoitus on muutenkin erittäin suorasanainen. Koivuniemi herätti jo aiemmin tällä viikolla huomiota ronskilla kielenkäytöllään. Hän kertoo Uudelle Suomelle, että Kauppalehden lausunto köniin saamisesta oli vedetty täysin irti asiayhteydestään ja että hän on itse saanut uhkauksia lausunnon seurauksena.

- Keskiviikkona annoin haastatteluja Prismasta, vihaisten myyjien keskeltä. Nekin jotka yleensä ovat rauhan kannalla, olivat nyt valmiita taisteluun. Samana iltana Hämeenlinnassa tapasin aktiiveja ja suunnittelimme vastatoimia. Luottamusmies Hukkila kehoitti minua vetämään Sipilää pataan. Sillä ei ehkä ratkaista mitään, mutta aktiiveilla olevan ”pataan vetämisen” halun ymmärrän hyvin, Koivuniemi kirjoittaa LiittoX:n blogissa.

Koivuniemi korostaa Uudelle Suomelle, ettei kannusta ketään väkivaltaan. Hän toteaa, että LiittoX-blogissa ilmaisu on voimakasta. Kirjoituksen sotaviittaukset liittyvät Koivuniemen mukaan luokkasotaan.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen perjantain mielenilmauksessa vastustetaan hallituksen esittämiä työelämän uudistuksia. Mielenilmaus on sittemmin laajentunut lakkoiluksi, sillä työnseisaukset kestävät jopa lauantaiaamuun asti.