EU-ehdokas Petri Sarvamaa (kok.) haluaa puolueiden kertovan reippaasti sen, mihin parlamenttiryhmään läpipääsevät tulevat liittymään. - Siellä tehdään todellinen vaikuttaminen. Suomessa voi sanoa mitä vain, mutta ryhmässä saatetaan mennä ajamaan aivan päinvastaista asiaa. Tällainen toiminta ei ole reilua äänestäjää kohtaan, Sarvamaa sanoo.

Petri Sarvamaa, 53, on suivaantunut muiden EU-ehdokkaiden venkoilusta siinä, mihin parlamenttiryhmään he aikovat liittyä.

- On todella epäreilua olla kertomatta se, mihin parlamenttiryhmään aiotaan kuulua. On hieman eri asia kuulua Lontoon Cityn pankkiirien asioita ajavaan ryhmään, kuin esimerkiksi EPP:hen (Euroopan kansanpuolue). Näihin Cityn pankkiirien asioita ajavien ryhmään on menossa näillä näkymin ainakin Perussuomalaiset, EU-parlamentaarikko Sarvamaa sanoo Radio Ravun haastattelussa.

- Jokainen saa tehdä mitä haluaa, mutta mielestäni äänestäjien on tiedettävä taustat. Minulla on toimittajatausta ja haluan ihmisten olevan selvillä siitä, mitä esimerkiksi perussuomalaiset tekevät. He puhuvat köyhän ja pienen ihmisen puolesta kampanjoidessaan Suomessa, mutta Euroopan parlamentissa he ovat menossa todellakin suurpääoman takana seisovaan ryhmään. Tämä ei ole reilua, Sarvamaa painottaa.

EPP:n arvoihin kuuluvat puolueen nettisivujen mukaan muun muassa vapaus keskeisenä ihmisoikeutena yhdistettynä vastuuseen ja julkisen talouden edistäminen sekä ympäristönsuojelu.

- Perään oikeasti kuluttajansuojaa vaalipeliin. Täällä Suomessa ehdokas voi kertoa ties mitä, mutta mitä Euroopan parlamentin ryhmässä tehdään todellisuudessa, se ratkaisee. Ryhmämme arvot ovat humaanit, Sarvamaa kertoo.

Sarvamaan puolue Kokoomus kuuluu EPP:hen Suomen Kristillisdemokraattien tapaan. EPP:ssä on 271 jäsentä, joten se on EU-parlamentin suurin ryhmä. Sarvamaata pidetään yhtenä Suomen vaikutusvaltaisimpana meppinä. Hän on muun muassa Euroopan parlamentin budjetti- ja tarkastusvaliokunnan jäsen.

Petri Sarvamaan haastattelu on kuultavissa kokonaisuudessaan www.radiorapu.com.