Vaalikamppailut ovat kuin sököä, toteaa pettynyt eduskuntavaaliehdokas Kai-Ari Lundell (ps). Lundell jäi vaaleissa rannalle saatuaan Uudenmaan vaalipiirissä 1505 ääntä.

Hän katsoo auttaneensa omalla panoksellaan puoluettaan vaalivoittoon, mutta pitää omaa tulostaan heikkona.

”Vaalikamppailut ovat kuin sököä, löin pöytään 18 000 euroa ja hävisin. Tein hyvän mainonnan sekä lehdissä että netissä, mutta nyt ei purrut. Sain hyvät äänet Länsi-Vantaalta, tyydyttävästi muualta Vantaalta, mutta Uudellamaalla olin heikko. Erityisen heikko olin isieni mailla Espoossa, josta sain vain rapiat 150 ääntä, vaikka esim. mainonta Länsiväylässä oli tiheää”, Lundell kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

”Odotin paljon enemmän, mutta nyt kärkiteemani koulutus ei noussut missään vaiheessa keskustelun keskiöön.”

Lundell arvioi, että nämä jäivät hänen viimeisiksi eduskuntavaaleikseen.

”Seuraavissa eduskuntavaaleissa ikää alkaa olla liikaa, olen silloin 67-vuotias, joten keskityn kuntapolitiikkaan, jossa Vantaalla kyllä tekemistä riittää.”

Lundell toteaa kokoomuksen yllättäneen hänet täysin menestyksellään.

”Sipilän Keskustapuolue kantoi koko vastuun hallituksen epäonnistumisista. Kokoomus pääsi vastuusta kuin koira veräjästä, syy on yksinkertainen, puolueen perusäänestäjät eivät livenneet.”

LUE MYÖS: Touko Aalto ja Ozan Yanar avautuvat vaalitappioistaan: ”Mitä seuraavaksi? Yritän maksella vaalimainokset pois”