Oppositiopuolue perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee kokoomuksen irtiottoja yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.

Hän muistuttaa blogissaan, että kokoomusjohtaja Petteri Orpo ilmoitti jo aiemmin toukokuussa Susanne Päivärinnan haastattelussa, että perussuomalaiset eivät mahdu kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen. Lisäksi kokoomuksen kesäkuun puoluekokoukselle on jätetty aloite kieltäytymisestä yhteistyöstä ”kiihkokansallisen oikeistopopulistisen” perussuomalaisten kanssa.

– Pidän käsittämättömänä tällaisia lausuntoja ja aloitteita, joilla demokratiaa halvennetaan, Meri kirjoittaa.

– Perussuomalaiset on normaali laillinen puolue joka tuo keskusteluun rohkeasti yhteiskunnan epäkohdat ja keskustelee niistä eikä turhia hyssyttele. Meistä saa olla pitämättä tai olla eri mieltä asioista, mutta eiköhän yhteistyöstä kieltäytyminen ole naurettavaa liioittelua.

Tänään kokoomuksen puheenjohtaja Orpo vielä toisti kantansa yhdessä Sdp:n Antti Rinteen kanssa.

Meren mielestä ”kokoomuksesta on tullut ylimielinen parempien ihmisten puolue”.

– Tämäkö on sivistynyttä, kun perussuomalaisten kanssa ei voida olla samoissa pöydissä? hän kysyy.

Meri sai yllättävää sivustatukea ex-perussuomalaiselta Sinisten kansanedustajalta Tiina Elovaaralta, joka sivusi asiaa blogissaan.

– Erityisen ongelmallisena pidän sitä että gallupjohdossa olevat henkilöt kertovat kenen kanssa he tekevät yhteistyötä ja kenen eivät. Jos hallitus sanellaan etukäteen puoluepolitiikan tai naamakertoimen perusteella eikä asioiden ja ratkaisuhalun perusteella, pysyy kaikki ennallaan, Elovaara pohti politiikan jakolinjojen ongelmia.

Lue lisää aiheesta:

Jussi Halla-aho Orpolle ja Rinteelle: ”Olemme vaalien jälkeenkin halukkaita keskusteluihin kaikkien kanssa”

Nyt tuli tyrmäys Jussi Halla-aholle: Rinne ja Orpo rajaisivat ulos seuraavasta hallituksesta