Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen on jättänyt kirjallisen kysymyksen valtioneuvoston tiedotuspolitiikkaa EU:n elvytysrahaston suhteen.

Hän ihmettelee pääministeri Sanna Marinin (sd) kieltäytymistä valtioneuvoston tiedonannon antamisesta liittyen EU:n elvytysrahastoon.

”Missä ja miksi Marin piileksii? Pääministeri ilmoitti Twitterissä olevansa aina käytettävissä EU-asioissa, mutta kieltäytyy kuitenkin antamasta valtioneuvoston tiedonantoa koskien juuri päättyneitä elvytysrahastoneuvotteluita. Ehkä pääministeri itsekin on julkisuudessa käydyn keskustelun ja asiantuntijoiden kritiikin perusteella ymmärtänyt, ettei neuvottelutulos ollut Suomen osalta kovinkaan onnistunut”, Antikainen kommentoi tiedotteessaan.

Antikainen ihmettelee eduskunnan puhemies Anu Vehviläisen (kesk) vastentahtoisuutta eduskunnan koollekutsumisessa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaati torstaina puhemiestä kutsumaan eduskunta koolle.

”Puhemies Vehviläinen ilmoitti varsin nopeasti kantanaan, että asia ei juuri nyt vaadi kiireellisiä päätöksiä eduskunnalta, vaan käsitellään vasta syksyllä. Onko todella näin, ettei yli kolmen miljardin euron suomalaisten verorahoja lahjoittaminen ulkomaille tai 13 miljardin euron takausvastuisiin sitoutuminen perustuslakivaliokunnan kannan vastaisesti ole sellainen asia, joka vaatisi kiireellistä huomiota eduskunnalta? Tarvitsemme vastauksia, emme piileskelyä ja salailua. Pääministeri luonnehtii neuvottelutulosta onnistuneeksi, muttei halua saapua eduskunnan kuultavaksi asiaan liittyen. Mitä neuvotteluista on jätetty kertomatta”, Antikainen kysyy.

Lisää aiheesta: