Oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen kritisoi blogissaan vihreiden huumausainepoliittista linjaa.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo vahvisti eilen vihreiden linjan, jonka mukaan minkään laittoman päihteen käytöstä ei pidä rankaista. Vihreiden linja nousi esiin kannabiksen käytön dekriminalisointia koskevan keskustelun yhteydessä. LUE LISÄÄ:

Rantasen mielestä Ohisalon ”ulostulo on vastuuton”.

”Ja itse asiassa jopa ylimielinen niitä ihmisiä kohtaan, jotka kamppailevat lapsensa huumausaineiden käytön kanssa tälläkin hetkellä. Yhteiskunnan tehtävä on lähteä siitä, ettei kukaan alkaisi käyttämään huumeita ja ne, jotka jo käyttävät, lopettaisivat sen. Yhteiskunnan tehtävä ei ole mahdollistaa käyttöä laillisesti ja seuraamuksetta. Lainsäädännön tarkoitus on osoittaa toivottavaa käytöstä ja pyrkiä nostamaan kynnystä ei-toivotulle käytökselle”, Rantanen kirjoittaa.

”Eritoten vastuullinen politiikka ottaa huomioon lapset ja nuoret. Me emme voi antaa sellaista käsitystä, että jotkut huumausaineet ovat vaarattomia ja kaikkia voi käyttää ilman seuraamuksia. Huumausaineet eivät ole vaarattomia, edes kannabis varsinkaan nuorille kehittyville aivoille”, Rantanen jatkaa.

Rantanen oli keskustelemassa kannabisaloitteesta jo aiemmin tällä viikolla Ylen A-studiossa. Hän piti tuolloin vihreiden linjaa ”umpihulluna”. LUE LISÄÄ:

Rantanen tuo blogissaan esiin sen, että terveydenhuollon viranomaiset eivät ilmoita huumeidenkäytöstä poliisille. Rantanen on ammatiltaan ensihoitaja.

”Terveydenhuollossa on varsin korkea salassapidon kynnys, jonka myös käyttäjät tietävät”, Rantanen kirjoittaa.

LUE MYÖS:

Ohisalo korosti, että huumekaupan tulee jatkossakin olla rangaistavaa. Ohisalon mukaan käyttäjien rangaistusten poiston ohella tarvitaan viranomaisten vahvempaa yhteistyötä ja laadukasta sosiaali- ja nuorisotyötä.

Lue Rantasen blogi Puheenvuorossa: Iloisesti sekaisin