Kansanedustaja James Hirvisaari (ps.) on tuomittu Kouvolan hovioikeudessa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Hovioikeus määräsi Hirvisaarelle 25 päiväsakkoa, mikä tekee 1425 euroa.

Viime vuonna Päijät-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi syyttäjän nostaman syytteen. Hovioikeus siis päätyi päinvastaiseen ratkaisuun.

Syyte nostettiin Hirvisaaren Uuden Suomen blogipalvelussa julkaisemasta blogikirjoituksesta otsikolla ”Kikkarapäälle kuonoon”.

- Hirvisaari toteaa kirjoituksessaan hillittömän muslimimaahanmuuton mukana tulevan muun muassa huumeita, ryöstelyä, raiskausrikoksia, pedofiliaa ja lopulta jopa terrorismia. Teksti on yleistävä ja syrjivä, koska se kohdistuu yleisesti kaikkiin muslimeihin rajoittumatta vain ääriaineksiin, ja siinä kuvataan kokonaiseen kansanryhmään kuuluvat ihmiset rikollisina ja muihin nähden ala-arvoisina, toteaa hovioikeus perusteluissaan.

Hirvisaari kertoo Facebookissa aikovansa hakea tuomiosta valituslupaa Korkeimpaan oikeuteen. Uusi Suomi ei heti tavoittanut Hirvisaarta kommentoimaan asiaa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin kommentit täällä.

Hirvisaari julkaisi blogikirjoituksensa helmikuussa 2010, jolloin hän toimi kunnanvaltuutettuna. Uusi Suomi on poistanut kyseisen kirjoituksen palvelustaan.