Eduskunnan toinen varapuhemies, kansanedustaja Juho Eerola (ps) arvioi Ylen Ykkösaamussa lauantaina varovaisesti Posti-kiistasta syntynyttä hallituskriisiä.

Eerolan puolue perussuomalaiset katsoo, että omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) ero ei riitä, vaan samoin kohussa ryvettyneen pääministeri Antti Rinteen (sd) pitäisi myös erota. Puhemies kommentoi tilannetta puolueensa näkökulmasta mutta kieli keskellä suuta.

”Ennenaikaiset vaalit sopisivat perussuomalaisille varmasti paremmin kuin millekään muulle puolueelle”, Eerola sanoi PS:n gallupjohtoon viitaten.

Poliittinen realiteetti on kuitenkin eri asia kuin perussuomalaisten toiveet, Eerola jatkoi, sillä vihreitä lukuun ottamatta uusien vaalien järjestäminen sopisi juuri nyt erittäin huonosti hallituspuolueille, etenkin sdp:lle ja keskustalle.

Eduskunta äänestää keskiviikkona pääministerin luottamuksesta opposition tekemän välikysymyksen vuoksi. Mikäli keskusta lipuisi pääministeri Rinteen takaa viikonlopun pohdintojen myötä ja pääministeri kaatuisi äänestyksessä, voisivat hallituspuolueet lähteä kokoamaan uutta hallitusta samalla pohjalla mutta uudella pääministerillä. Jos tämä ei onnistuisi, edessä saattaisivat olla uudet vaalit.

LUE MYÖS:

Perussuomalaiset ei ollut mukana välikysymyksessä, mutta aikoo äänestää Rinteen epäluottamuksen puolesta.

”Kyllä siellä aiotaan Rinteelle ovea näyttää”, Eerola kommentoi.

Sdp:n hallituskumppanit keskusta ja vihreät ovat vaatineet Rinteeltä lisäselvityksiä hänen toiminnastaan ja Posti-selkkauksen tapahtumista. Etenkin keskustassa on suurta tyytymättömyyttä Rinteeseen.