Perussuomalaisen puolueen ja uusnatsistisen Suomen Vastarintaliikkeen tavoitteet Twitter-viestissään yhdistänyt perussuomalainen helsinkiläispoliitikko Jukka Wallin pahoittelee lipsahdustaan.

Wallin kirjoitti viikonloppuna Twitterissä, että perussuomalaisia ja Vastarintaliikettä (SVL) ei tule niputtaa ”samaan sakkiin, vaikka tavoite on sama, mutta keinot täysin eri”. Viittaus samaan tavoitteeseen hämmästytti Twitter-yleisöä.

Muun muassa perussuomalaisia Twitterissä edustava VerkkomediaPS irtautui välittömästi Wallinin kannasta.

– Pakko olettaa ettei W [Wallin] tunne natsien tavoitteita. Ei selity muulla, VerkkomediaPS viestitti.

– Kun lukee, mitä SVL itse kertoo tavoitteiksi, niin ei. Ei olla samalla asialla.

Myös Wallin, joka vaikuttaa muun muassa Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja kotoutumisasioiden neuvottelukunnassa, tuli myöhemmin toisiin aatoksiin. Hän totesi Twitterissä, ettei seuraa SVL:n tavoitteita, ja julkaisi Puheenvuoron blogissaan ”julkisen tiedotteen viimeyön tapahtumista twitterissä”.

Hän kuvaa joutuneensa Twitterissä sanasotaan, ”jonka aikana minulla tapahtui pieni ajatuskatkos”.

– Virhe tapahtui, kun väitin Suomen Vastarintaliikkeen ja PS:n tavoitteiden olevan samat, Wallin kirjoittaa.

– Näin ei todellakaan ole, Suomen Vastarintaliikkeen tavoitteet eivät missään olosuhteissa ole samat tai edes samansuuntaiset kuin Perussuomalaisten puolueen.

Wallin jatkaa, että perussuomalaisen puolueen tavoitteet ja keinot ovat puhtaasti väkivallattomat ja poliittiset.

– En missään olosuhteissa kannata väkivaltaa tai muitakaan laittomia keinoja PS puolueen tavoitteiden saavuttamisessa. Sanoudun jyrkästi irti kaikesta mitä Suomen Vastarintaliike ajaa tai tekee, Wallin jatkaa.

Keskustelussa hän kommentoi, että Twitter-viesti oli ”lipsahdus” ja ”väsyneen ihmisen ajatuskatkos, ei muuta”.

Uusnatsijärjestö Vastarintaliike, jonka jäsenten kanssa monikulttuurisuuden vastainen kansanedustaja Olli Immonen (ps.) äskettäin poseerasi yhteiskuvassa, järjesti viikonloppuna Jyväskylässä mielenosoituksen, joka päättyi väkivaltaiseen hyökkäykseen ja lukuisten järjestön jäsenten pidätykseen.

– Yllättävän paljon sattuu nyt lyhyelle ajalle yhteyksiä Hommafoorumin, Suomen Sisun, Perussuomalaisten ja Suomen Vastarintaliikkeen välille. Vai onko se yllättävää? Ajavatko nämä tahot samaa agendaa, kuten Wallin lipsautti? kommentoi anarkistibloggaaja Suvi Auvinen Puheenvuorossa pohtiessaan Wallinin tapausta.

Hän arvioi, että ”vastaus ei ole yksinkertainen kyllä tai ei”.

– Suomen Vastarintaliikkeen tavoitteena on kansallissosialistinen eli uusnatsistinen pohjoinen valtakunta, joka on palauttanut ”muukalaiset” kotimaahansa, vaalii ”puhdasta rotua” ja perinteisiä perhearvoja. Perussuomalaiset ei ole ohjelmansa mukaan kansallissosialistinen puolue, vaikka sen sisällä on radikaalisiipi, joka koostuu pääasiassa Sisun kannattajista ja hommalaisista, Auvinen kirjoittaa.