Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion oli vaikea pidätellä hymyään kävellessään ulos eduskunnan puhemiesneuvoston huoneesta, missä oli juuri jaettu eduskuntatyön kannalta merkittävät johtotehtävät eli valiokuntien puheenjohtajuudet.

Neuvotteluissa eduskuntaryhmät vuorotellen saavat valita itselleen mieluisan puheenjohtajapaikan.

”Tässä onnen pienet kultajyväset osuivat sikäli meidän yllemme, että tämä oli juuri se jako, jonka meidän ryhmämme halusi”, sanoo Tavio.

Jaolla hän tarkoittaa sitä, että perussuomalaiset johtavat ulkoasiainvaliokuntaa, hallintovaliokuntaa ja lakivaliokuntaa. Lue lisää: Näin valiokuntien puheenjohtajien nuijat jaettiin – Suuri valiokunta vihreille

”Ryhmä päätyi tarkan keskustelun jälkeen tiettyihin paikkoihin ja nyt saimme sen, mitä tavoittelimme. Kun hallintovaliokunnassa käsitellään maahanmuutto- ja poliisiasioita, siellä on meidän ryhmämme painotuksia kuten tiedetään. Lakivaliokunnan puheenjohtajuus on meille myös mieluinen, koska olemme ajaneet rangaistusten koventamisia.”

Raskain näistä on palkkionkin perusteella ulkoasiainvaliokunta. Kuuluuko se puolueen puheenjohtajalle, Jussi Halla-aholle?

”En ole asiasta keskustellut vielä ryhmän jäsenten kanssa. Se jää nähtäväksi. Pidetään vielä jännitystä yllä.”

Lue lisää: Puolueet jakavat eduskunnan johtopaikkoja – Perussuomalaisetkin saamassa 1226 €/kk -paikan

LUE MYÖS:

Sauli Niinistö perussuomalaisista: ”Nyt en ole kuullut sen tyyppisiä kommentteja”

Sinisten ministerien poissaolo ihmetytti eduskuntaa – Tässä selitys 4 ministerille

Antti Rinne tyrmää puoluetoverin puheet lentoverosta: ”Sdp ei ole suunnitellut mitään”