Perussuomalaiset vaatii, että Antti Rinteen (sd) hallitus pyrkii ”vähentämään haitallista maahanmuuttoa” tai muutoin puolue ei voi osallistua hallitukseen.

Näin linjaavat perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vastauksissaan hallitustunnustelija Rinteen kysymyksiin.

Vastauksissaan perussuomalaiset listaa kaikkiaan kolme kynnyskysymystä. Ensiksi puolue vaatii, että kotimaisen teollisuuden tai pk-yritysten toimintakykyä ”ei saa heikentää poliittisella päätöksenteolla”.

Toiseksi hallituksen on tunnustettava perussuomalaisten mielestä ”humanitaarisen maahanmuuton kielteiset vaikutukset” taloudelle ja turvallisuudelle sekä ”pyrittävä määrätietoisin toimin vähentämään haitallista maahanmuuttoa”.

Kolmanneksi puolue vaatii, että pieni- ja keskituloisten vero- ja muu maksurasite ei kasva hallituskaudella, ”vaan niitä on päinvastoin pyrittävä alentamaan”.

LUE MYÖS:

”Kuinka suuri lasku Suomelle lankeaa maksettavaksi?” – Sellutehtaasta saattaa revetä riita hallitusneuvotteluissa

Antti Rinne väitetystä pois pelaamisesta Ylellä: ”Toivon todellakin, että kaikki sitoutuvat vastaamaan vakavasti - myös perussuomalaiset”

”Persut pelattiin pois näillä kysymyksillä” – Antti Rinteen ensimmäinen kysymys herättää huomiota