Perussuomalaiset Nuoret ry on jättänyt konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen tänään 19. toukokuuta.

Perussuomalaiset irtautui maaliskuussa nuorisojärjestöstään ja kertoi, että se ”ajetaan alas”. Tilalle on perustettu uusi nuorisojärjestö. Emopuolueen ratkaisun takana oli PS-Nuorissa yltynyt ”etnonationalistinen” ajattelu, josta perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on sanoutunut irti.

Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö päätti viime vuonna lopettaa Perussuomalaiset Nuoret ry:n vuoden 2019 valtionavustuksen maksamisen ja periä takaisin avustuksesta jo maksetun osuuden. Järjestölle myönnetty avustus vuodelle 2019 oli noin 115 000 euroa, josta oli maksettu 57 500 euroa.

PS-nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen, joka on toiminut myös emopuolueen perustaman uuden nuorisojärjestön johdossa, kommentoi konkurssihakemusta Ylelle. Konkurssi liittyy järjestön alasajoon, hän kertoo.

”Käytännössä selvitetään, mikä on yhdistyksen tilanne taloudellisesti. Sitten ajamme tämän järjestön konkurssiin ja hoidamme yhdistyksen varallisuuteen liittyvät asiat tätä kautta”, Kinnunen sanoo.

Ylen mukaan ministeriön ja PS-Nuorten kiista rahojen takaisinperinnästä on valitusten myötä yhä kesken oikeudessa, eikä ministeriö ole saanut perittyä jo maksettua avustusta takaisin.

LUE MYÖS: