Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä kiittelee perussuomalaisten varapuheenjohtajan, kansanedustaja Riikka Purran ulostuloa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Köntän mukaan Purra antaa ymmärtää, että ahkerat maahanmuuttajat ”kelpaavat”perussuomalaisille.

”Aiempi työtä ja yrittäjyyttä väheksynyt kanta näyttää nyt kääntyneen, joka on tietenkin hyvä asia. Perussuomalaiset ovat tulleet keskustan linjoille, jossa työntekoa arvostetaan. On hienoa huomata perussuomalaisten Riikka Purran muuttaneen mieltä maahanmuuttajien työnteosta ja yrittäjyydestä”, Könttä sanoo.

Riikka Purra linjasi Helsingin Sanomille, että ulkomailta tulevan työikäisen väestön pitäisi työllistyä sellaisiin töihin, joista saisi ”säällistä palkkaa” ilman tarvetta yhteiskunnan tukiin. Lisäksi hän keskittäisi ponnistuksia siihen, että Suomessa asuvien – siis suomalaisten ja tänne jo asettuneiden maahanmuuttajien – työllisyysaste nousisi. Työn pitäisi Purran mukaan olla sellaista, että palkalla tulisi toimeen.

”Kaikki työ ja yrittäjyys on arvokasta. Perussuomalaisten fobia ulkomailta Suomeen tulevia kohtaan perustuu ennakkoluuloihin, joilla ei ole tekemistä todellisuuden kanssa. Onneksi Purra on hyväksynyt tosiasiat,” Könttä kommentoi.

Lue myös:

Riikka Purra pitää valitettavana, että Suomi ei houkuttele maahanmuuttajia, jotka olisivat korkeasti koulutettuja ja työskentelisivät työpaikoissa, joista maksettavista veroista jää jotain Suomen hyvinvointijärjestelmän hyväksi.

”Merkittävä osa tulee matalapalkkaisille aloille, joten maahanmuutto ei ole minkäänlainen ratkaisu meidän hyvinvointijärjestelmämme kunnon takaamiseksi. Miksi ihmeessä oleskeluluvan tai kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat tekisivät heikolla palkalla töitä, jos suomalaisetkaan eivät tee? Ratkaisu tuntuu olevan, että otetaan aina uusia maahanmuuttajia, jotka suostuvat tekemään”, hän kommentoi.

Lue myös:

Purra kyseenalaistaa myös yritysten väitteitä työvoimapulasta. Hän nostaa esimerkiksi Lapin matkailun, jossa yrittäjät valittavat sesonkityöntekijöiden pulaa mutta tarjoavat vastineeksi huonoa palkkaa ja kehnoja työoloja.

”Onko siellä työvoimapula vai onko siellä pulaa palkan maksajista”, Purra kysyy.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma ihmettelee tätä.

”Jos väittää, että Suomessa ei ole työvoimapulaa, ei ole kunnolla tutustunut työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaan. Erityisesti hoiva-ala, it, ravintola ja majoitus sekä rakennusteollisuus ovat aloja, joissa on jo todellinen ongelma, että työntekijöitä ei löydy. Maahanmuutto ei varmasti ratkaise kaikkia ongelmia, mutta ulkomaalaisvihamielisyys niin ei ainakaan tee. Päätä ei pidä pistää pensaaseen, ja niin perussuomalaiset näyttävät tekevän edelleen. Vihamielisyyden lietsominen ei ole koskaan historiassa aikaisemminkaan tuonut mitään hyvää”, hän kommentoi Purran haastattelua Facebookissa.

Lue lisää: