Oppositiopuolue perussuomalaiset tiedottaa olevansa valmiudessa jättämään välikysymyksen, jos Pekka Haavisto (vihr.) jatkaa uudelleen muodostettavan hallituksen ulkoministerinä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti asiasta ryhmäkokouksessaan torstaina. Tällä hetkellä välikysymystä ei voi jättää, koska hallitusta ei ole. Viiden puolueen hallituksen uskotaan kuitenkin muodostuvan uudelleen nopeasti.

Perussuomalaiset haastaa toimitusministeristön ulkoministeri Haaviston aseman. Epäselvyydessä on kyse siitä, millaisia käskyjä Haavisto on antanut ministeriön virkamiehistölle al-Holin Isis-leirillä olevien suomalaisten lasten ja perheiden evakuoimisesta Suomeen.

”Muun muassa ulkoasiainvaliokunnassa saamamme lisäselvitykset eivät tyydytä meitä, vaikka kaikki muut puolueet selitykset nielivät. On jäänyt vahva epäilys siitä, että ministeri Haavisto ei ole puhunut totta valiokunnalle tai koko eduskunnalle”, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi tiedotteessa.

Haavisto ja ulkoministeriön virkamiesedustajat selvittivät tilannetta eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle tällä viikolla. Valiokunta päätti äänin 10-3, että asiassa ei tarvita lisäselvityksiä. Perussuomalaiset äänestivät vastaan.

”Tässä on kolme edelleen avointa kysymystä: ollaanko ISIS-perheitä tuomassa Suomeen, onko Haavisto valehdellut aiheeseen liittyen ja onko hän syyllistynyt virkamiehen painostamiseen vaatimalla tältä lainvastaisia toimia ISIS-perheiden tuomiseksi Suomeen”, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho esittelee puolueensa kysymykset tiedotteessa.

Toinen oppositiopuolue kokoomus jätti asiasta välikysymyksen hallitukselle jo aiemmin.

LUE LISÄÄ: