Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri on erottanut Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n jäsenyydestään. Tämä tarkoittaa sitä, että perussuomalaisten Jyväskylän paikallisosasto ei enää ole osa perussuomalaista puoluetta, kertoo Jyväskylän Perussuomalaisia parin vuoden ajan luotsannut Jarmo Nahkamäki Uudelle Suomelle. Erottaminen koskee ainoastaan yhdistystä, ei puolueen henkilöjäseniä.

Erottamisesta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Nahkamäen mukaan piiri teki ratkaisunsa sunnuntaina ja heti tuon kokouksen jälkeen hän itse ilmoitti jättävänsä paikallisyhdistyksen puheenjohtajuuden.

”Kesäkuussa Jyväskylän paikallisyhdistys päätti kokouksessaan säilyttää Teemu Torssosen jäsenyyden Jyväskylän paikallisyhdistyksessä, vaikka siinä rikottiin yhdistyksen sääntöjen neljättä pykälää”, Nahkamäki kertoo vyyhdin taustoista.

Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Torssonen oli jo aiemmin erotettu perussuomalaisesta puolueesta. Julkisuuteen annettiin selitykseksi se, että Torssosen toiminta oli vahingoittanut puoluetta, mutta puolue ei tarkentanut, miten.

Koska Torssonen ei enää ollut puolueen jäsen, hän ei olisi myöskään voinut olla paikallisyhdistyksessä. Tätä sääntöä paikallisyhdistys siis kesäkuussa rikkoi.

”Tämän seurauksena piiri reagoi siihen sillä tavalla, että yhdistys on toiminut sääntöjen vastaisesti ja tulkitsi niin, että se on puolueen ja piirin vastaista toimintaa”, Nahkamäki.

Nahkamäen mukaan asiaan liittyy muitakin kuvioita, mutta niitä hän ei tarkemmin halua julkisuudessa avata. Nahkamäki ei myöskään halua tuoda julkisuuteen niitä perusteita, miksi paikallisyhdistys halusi pitää Torssosen jäsenenään huolimatta tämän erottamisesta puolueesta. Nahkamäki kuitenkin kertoo yhdeksi syyksi sen, että paikallisyhdistys oli vielä vetoamassa puoluehallitukseen, jotta Torssosen erottaminen puolueesta olisi kumottu.

Vyyhdissä taustalla on myös se, että Keski-Suomen piiri hylkäsi Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden jo keväällä 2018.

Torssonen on kritisoinut piirijohtoa voimakkaasti muun muassa suhmuroinnista ja vääristyneestä toimintakulttuurista.

”Minä pidän lomaa tällä hetkellä. Nämä pari vuotta ovat olleet kovin stressaavia. Tätä on puolitoista vuotta jatkunut ja olen kaksi vuotta ollut puheenjohtajana”, Nahkamäki sanoo.

Nahkamäki ei kuitenkaan näe syytä erota perussuomalaisten jäsenyydestään.