Perussuomalaisten työmieheksi itseään tituleeraava Matti Putkonen pyrkii eduskuntaan Uudeltamaalta tulevissa kevään eduskuntavaaleissa.

Ennen uraansa perussuomalaisissa Putkonen toimi ay-vaikuttajana ja oli mukana sdp:n poluetyössä. Nyt perussuomalaisten ehdokkaaksi Putkonen sanoo ryhtyvänsä jännittynein mielin.

”En ole koskaan ennen lähtenyt ehdolle. Demareissa en aikanaan suostunut enkä perussuomalaisissakaan aiemmin, vaikka on pyydetty. Nyt kun sitten suostuin, niin tämä on hirveän outo tilanne, kun pitäisi itselleni ruveta tekemään kampanjaa”, Putkonen kertoo Uudelle Suomelle.

Putkonen, 68, kertoo, että jos hänet valitaan eduskuntaan, jättää hän tehtävänsä perussuomalaisten puoluetoimistolla. Pesti on näillä näkymin päättymässä joka tapauksessa viimeistään syyskuussa, hän korostaa.

Julkisuuteen välittämässä tiedotteessa Putkonen kertoo vastaavansa ”hieman viiveellä” kansanedustaja Eero Heinäluoman (sd) viime eduskuntavaaleissa esittämään haasteeseen. Samalla hän kertoo halunneensa tehdä vaalityötä puoluetoimistosta käsin ”vailla ehdokkuuden painolastia”.

”Pidän varmana, että 30 vuoden takainen raiskaustuomioni nostetaan kepin nokkaan. Olen julkisuudessa avautunut useaan otteeseen tuon ajan öykkäröinneistäni ja sikailuistani. Alkoholi- ja seksiriippuvuuden aiheuttamat syvät arvet seuraavat hautaan saakka, vaikka olen jo vuosikymmeniä sitten saanut ravisteltua itseni irti näistä tuhoisista riippuvuuksista”, Putkonen kertoo tiedotteessaan.

”Olen kiitollinen teollisuuden ammattiliitoille, että sain tuomion jälkeen uuden mahdollisuuden ja jatkaa työtä suomalaisten työllisyyden - ja teollisuuden edellytysten parantamiseksi. Uuden mahdollisuuden myötä olen kulkenut lain oikealla puolella jo lähes 30 vuotta muutamaa ylinopeussakkoa lukuun ottamatta.”