”Vihollinen” yritti hajottaa perussuomalaisen puolueen nostamalla kohun. Näin syyttää perussuomalaisten eduskuntaryhmästä rasistisen tviitin vuoksi erotettu kansanedustaja Ano Turtiainen sosiaalisessa mediassa.

”Vihollinen on nyt sananvapauden puolustajien niskassa vahvemmin kuin koskaan aikaisemmin. Miettikää, vihollinen on saanut tälle viikolle jopa eduskunnan äänestämään sananvapaudesta, liittyen edustaja Mäenpään puheeseen eduskunnassa noin vuosi sitten”, Turtiainen maalailee.

”Vihollinen” jää tekstissä muuten tarkemmin nimeämättä, mutta oman tviittikohunsa pääasialliseksi nostajaksi Turtiainen kuvaa mediakonserni Alma Mediaa, johon Uusi Suomikin kuuluu. Turtiainen teki tviitissään pilkkaa poliisiväkivallan uhrina kuolleesta George Floydista.

Perussuomalaiset erotti Turtiaisen tviitin vuoksi pysyvästi, mutta ilmoitti, että tämä voi hakea takaisin ryhmän jäseneksi vuodenvaihteessa. Turtiaisen mukaan puoluehallitus on tiedustellut, onko hänellä tavoitteena palata takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Turtiainen perusti erottamisen jälkeen oman eduskuntaryhmänsä.

”Kysymykseen oli helppo vastata. Kyllä, tavoitteeni on palata Perussuomalaisten Eduskuntaryhmään.”

”Vaikka media onkin isoin otsikoin maalaillut puolueenkin pohtivan erottamistani, ovat yksittäiset ryhmän jäsenet kuitenkin pyydelleet minua takaisin, mukaan lukien ryhmän puheenjohtaja ja myös ryhmään kuuluva puolueen johtaja on toivonut paluutani ryhmään”, Turtiainen kertoo.

LUE MYÖS: