Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen ottaa kantaa vihreiden kansanedustajan Iiris Suomelan aloittamaan keskusteluun naisten kohtelusta politiikassa.

LUE LISÄÄ: Tuore kansanedustaja avautuu: ”Me ollaan jääprinsessoja, misuehdokkaita, vihreitä herkkuja, rekkalesboja, sikanaamoja, noitia ja paljon kaikkea pahempaa”

”Voidaanko olla rehellisiä ja vaan myöntää, että Iiris Suomela on oikeassa puhuessaan siitä, mitä usein nuoret naiset joutuu kokemaan. Jos oot suljetussa kabinetissa/saunassa ym. ja sulle aletaan vihjailla tai kosketella, naisena et voi olla varma, mihin tilanne johtaa”, Tynkkynen tviittaa.

”Aika monta kertaa olen joutunut poliittisissa ympyröissä menemään väliin, kun yleensä nuorta naista vanhempi mies kuvittelee kaikenlaisen flirtin ja jopa koskettelun olevan ok. Viimeksi reilu viikko sitten pysäytin tällaisen tilanteen. Kyllä näistä saa ja pitää puhua”, Tynkkynen jatkaa.

LUE MYÖS: Li Anderssonin ulostulo sukupuolirooleista: ”Miehet ovat vallankäyttäjiä, naiset jossain siinä sivussa”

Suomela avautui viikonloppuna tviittiketjussaan naispoliitikkojen kokemasta seksismistä.

”Seksismi politiikassa ei ole mikään historiallinen ilmiö vaan kiinteä osa naispoliitikkojen arkea: huutelua, häirintää, vähättelyä ja sivuuttamista”, Suomela kirjoitti.

Suomelan mielestä sillä on merkitystä, miten naispoliitikkoja kuvataan myös mediassa. Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson kiinnitti viikonloppuna huomiota Ilta-Sanomien juttuun, jossa vihreiden puheenjohtajaa, sisäministeri Maria Ohisaloa kutsuttiin jääprinsessaksi.

LUE MYÖS: Elina Lepomäki avautuu median toiminnasta: ”Minut ja Li Andersson niputetaan, koska olemme naisia”