Perussuomalaisissa kuohutaan historiantutkija Oula Silvennoisen kommenteista puoluetta koskien.

Silvennoinen on kritisoinut perussuomalaisia tänään Twitterissä ja eilen Ylen A-studion Talkissa. Silvennoinen on aiemminkin suhtautunut hyvin kriittisesti perussuomalaisiin.

”Se keskusteluilmapiiri, joka tässä maassa tänä päivänä vallitsee, siitä suurin osa on perussuomalaisten vika. Tästä kun mennään pois studiosta ja avataan sosiaalinen media, niin sieltä sitä saa taas kuulla”, Silvennoinen sanoi eilen Ylen A-Talkissa, jossa keskusteltiin yhteiskunnan kahtiajakautumisesta.

”Minkään muun puolueen kuin perussuomalaisten vakiotaktiikkana ei ole järjestelmällinen some-häiriköinti ja -painostus. Puolueen kansanedustaja, kannattajat ja häiriköinnin työkaluna toimiva anonyymien rinnakkaistilien joukko haluavat todistaa, ettei asia ole näin”, Silvennoinen tviittasi tänään.

Silvennoisen puheista ovat suuttuneet kansanedustaja Jani Mäkelä ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari.

”Negatiivinen keskustelu on perussuomalaisten vika, perussuomalaiset ovat myös syyllisiä kansan kahtiajakoon, sanoi tutkija A-studiossa (1.11.)”, Huhtasaari kirjoittaa blogissaan.

Lue myös: Tutkijat: Ihmiskunnan historiassa tapahtui juuri ainutlaatuinen mullistus – mutta annoimme somen vallan amerikkalaisille yrityksille

Mäkelä kritisoi Twitterissä sitä, että Silvennoinen kutsuttiin A-Talkiin.

”Kyseessä ei ole asiantuntija vaan asianosainen. Ei esitä mitään faktaa, vaan pelkkiä mielipiteitä”, Mäkelä tviittaa.

Myös Huhtasaari syyttää Silvennoista puolueellisuudesta.

”Ei edes pyritä neutraaliuteen, vaan ’asiantuntija roolilla’ tehdään piilopropagandaa”, Huhtasaari tviittaa.

Lue myös:

Sampo Terho antoi ”sisäpiirin vinkin” perussuomalaisista: ”Älkää tehkö sitä – Halla-aho on paratiisissa”