Kuva: Facebook / Finnish Defence League

Islaminvastainen liike Finnish Defence League haastaa perussuomalaisten johtoon kuuluvan Matti Putkosen toteuttamaan uhkauksensa ja erottamaan perussuomalaisista liikettä kannattavat jäsenet. FDL sanoo Putkoselle lähettämässään julkisessa kirjeessä, että ”puolueessanne ja sen merkittävissä asemissakin on monia ihmisiä jotka kannattavat liikettämme”.

Matti Putkonen sanoi eilen Ylen Spotlight-ohjelman haastattelussa, että perussuomalaiset ei halua olla missään tekemisissä Finnish Defence Leaguen kanssa.

–Me emme hyväksy tätä kyseistä järjestöä ja pidämme sitä yhteiskunnan kannalta todella vaarallisena, sanoo Matti Putkonen.

Putkonen kiistää, että FDL:ssä olisi perussuomalaisia jäseniä. Hänen mukaansa joitakin perussuomalaisia on liitetty liikkeen Facebook-ryhmään pyytämättä. Yksi heistä on Ylen mukaan kansanedustajan Juha Eerolan avustaja Ulla Pyysalo, joka on liitetty myös uusnatsijärjestö Kansalliseen vastarintaan. Pyysalo kertoo eronneensa ryhmästä.

–Jos siellä on joku, joka on tietoisesti liittynyt kyseiseen järjestöön, niin se ei sen jälkeen ole meidän jäsen, Putkonen linjasi selkeästi.

Finnish Defence League kehottaa Putkosta seisomaan sanojensa takana.

–Jotta uhoamisenne ei jäisi pelkäksi entisen ay-rabulistin logiikalla tehdyksi henkselien paukutteluksi ja koska tiedämme, että puolueessanne ja sen merkittävissä asemissakin on monia ihmisiä jotka kannattavat liikettämme, ovat närkästyneet verbaalista ripulistanne ja jakavat rauhanomaisen ja lakia kunnioittavan näkökantamme kansalaisen oikeuteen harjoittaa kritiikkiä lakia ja hyvää makua kunnioittaen, haluamme ottaa sanasta miestä ja haastamme teidät täten lunastamaan väittämänne ja erottamaan kaikki FDL:n jäsenet puolueestanne, liikkeen tiedotteessa todetaan.

FDL toteaa, että se ei ole ”persuvastainen liike”.

–Tämä haaste on osoitettu yksinomaan teille [Putkoselle] henkilökohtaisena haasteena saamaan puolueenne tuki uhonne taakse ja ryhtyä sanoista toimeen, FDL kirjoittaa.

Perussuomalaisten kansanedustajista muun muassa James Hirvisaari julistaa voimakkaasti islaminvastaista sanomaa. Mediakriittisyydestään tunnettu Hirvisaari kuvaa Facebook-päivityksessään Spotlight-ohjelmaa "täydeksi sonnaksi".

Finnish Defence League kertoo olevansa rauhanomainen ”ihmisoikeuksien kansalaisjärjestö, joka puolustaa peräänantamattomasti kaikkien ihmisten oikeutta protestoida ei-muslimien elämään tunkeutuvaa radikaalia islamia vastaan”. FDL:n mukaan radikaalilla islamismilla on ”kuristusote monen maan muslimeista”, ja tämän he haluavat Suomessa estää.

Suomen FDL ei tiettävästi ole syyllistynyt väkivaltaan. Sen esikuvan, englantilaisen English Defence League -järjestön jäseniä sen sijaan on pidätetty muun muassa pommiuhkauksista ja väkivaltaisuuksista sekä vangittu moskeijaan kohdistuneesta murhapolttoyrityksestä.