Liikemies Peter Fryckman kommentoi Suomen oikeuslaitosta toteamalla, että järjestäytynyt virkarikollisuus voi hyvin.

Hän viittaa siihen, että Korkein oikeus (KKO) täsmensi viime viikolla aikaisempia päätöksiään. Tämä liittyy Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT:n) oikeuskäytäntöön, joka koskee kaksinkertaisen rangaistuksen kieltoa ja niin sanottujen apuprosessien käytön kieltoa.

-Perustuslakivaliokunta ja EIT lähtevät siitä, että myös rinnakkaiset ja samanaikaiset prosessit ovat kiellettyjä, mutta Korkein oikeus täsmensi kantanaan aiempiin omiin päätöksiinsä viitaten, että nyt vireillä oleva lakimuutos ei muuta millään tavoin jo tehtyjä ratkaisuja ja näissä KKO:n kanta on se, että vain peräkkäiset prosessit samassa asiassa olisivat kiellettyjä, Fryckman kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan.

Fryckmanin omakin oikeusjupakka on ollut EIT:n käsiteltävänä. Jupakka juontaa juurensa 1990-luvun alun Kouri-kaupoista määrättyihin veroihin. Lokakuussa 2006 Euroopan ihmisoikeustuomioistuin määräsi Suomen valtion maksamaan Fryckmanille 5 000 euroa henkisestä kärsimyksestä sekä 3 500 euroa oikeudenkäyntikuluista, koska oikeudenkäynti oli kestänyt liian monta vuotta.

-Minun tapauksessani prosesseja on pitkittäin, poikittain, päällekkäin, sivuittain, peräkkäin sekä myös rinnakkain eli tippaleipä olisi parhaiten omiaan kuvaamaan kokonaisuutta kohtaani, Fryckman kommenoi Puheenvuorossa.

Viimeisin käänne Fryckmanin oikeusjutuissa nähtiin toukokuussa, kun hän joutui vankilaan. Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies, tohtori Pekka Tiainen vaati tuolloin vankeustuomion keskeytystä ja väärien tuomioiden oikaisemista.