Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ottaa kantaa viimeaikaiseen kuohuntaan perussuomalaisista.

Perussuomalaisten Nuorten toinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen tunnustautui viikonloppuna fasistiksi, mikä on johtanut selvitykseen opetus- ja kulttuuriministeriössä. Perussuomalaisten puoluesihteeri arvioi aiemmin Uudelle Suomelle, että Jalonen erotetaan puolueesta.

LUE SEURAAVAKSI:

Orpo viittaa muun muassa Jalosen tapaukseen.

”Nuorisojärjestössä ihannoidaan rotuoppia ja ollaan fasisteja tai etnonationalisteja”, Orpo kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Lisäksi Orpo nostaa esiin kansanedustaja Ano Turtiaisen (ps) näkemykset sekä europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren (ps) arviot kokoomuksesta.

LUE SEURAAVAKSI:

Turtiainen puolusti viikonloppuna Facebookissa kansanedustaja Päivi Räsästä (kd), joka on joutunut poliisitutkintaan tviittinsä ja pamflettinsa takia. Turtiainen puhui vihollisesta keskuudessamme ja totesi, että ”tuskin meistä kukaan haluaa nähdä sotaa enää tässä maassa”.

Huhtasaari puolestaan arvioi Satakunnan Kansassa, että jopa kokoomuslaiset ovat kommunisteja.

LUE SEURAAVAKSI:

”Kansanedustaja Turtiaisen mukaan sisällissodalta ei voi välttyä, jos Päivi Räsästä ei puolusteta. Kaikki paitsi persut ovat kommunisteja, sanoo europarlamentaarikko Huhtasaari. Kaikki tämä yhden viikonlopun aikana. Halla-ahon sirkus on sekaisin”, Orpo kirjoittaa Facebookissa.

”Tätäkö perussuomalaiset haluavat tarjota suomalaisille? Tätäkö perussuomalaisten kannattajat haluavat? Tuskin. Fasismille tai minkäänlaiselle rotuerottelulle ei voi antaa tilaa yhdessäkään puolueessa. Tätä ei pitäisi olla liian vaikea kenenkään sanoa ääneen. Jos puolue ei pysty lopettamaan tätä sekoilua, yhdenkään tolkun ihmisen on vaikea pitää sitä uskottavana”, Orpo summaa.