Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon puheet ”huonompien kykyjen työntekijöistä” ja yritystuista herättivät hämmennystä opposition kansanedustajissa, kun eduskunta keskusteli hallituksen tiedonannosta tiistaina.

Hallituksen tiedonanto koskee työllisyyspolitiikkaa ja hallituksen valmistelemaa lakiehdotusta irtisanomissuojan heikentämisestä pienissä yrityksissä.

”Nyt on niin, että on helpompi palkata vain täydellisiä työntekijöitä. Jatkossa vähän huonommillakin kyvyillä oleva ihminen voi saada työpaikan”, Orpo sanoi.

Oppositiossa nousi vastalauseiden myrsky.

”Ai huonoja työntekijöitä!”

”Huonommista lähtökohdista lähtevä ihminen”, Orpo paikkasi puhettaan.

Hetken päästä oppositiosta nousi yhtä kova hämmästys, kun Orpo totesi, että ”eivät yrittäjät halua tukia”.

”He haluavat työympäristön, jossa voi yrittää ja jossa saa tehdä.”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson piti Orpon puheita paksuina.

”Pakko sanoa että jo on aikoihin eletty, kun valtiovarainministeri täällä sanoo, että yrittäjät eivät halua tukia, kun tämä hallitus on käyttänyt lähes kaksi miljardia euroa hyvätuloisia suosiviin verokevennyksiin, eikä onnistunut karsimaan yritystukia euron euroa”, Andersson tylytti Orpoa.

”Kyllä tämä mielestäni näyttää sille, että Suomen Yrittäjien lobbareille annetuista lupauksista tämä hallitus ei ole valmis perääntymään. Sen sijaan suomalaisille pienituloisille annetut lupaukset on petetty moneen kertaan”, Andersson vastasi.

Lue lisää eduskunnan tiedonantokeskustelusta:

Eero Heinäluomalta raaka ryöpytys: Osaamaton hallitus värjöttelee eduskunnan selän takana

Juha Sipilä eduskunnassa: ”Eniten ovat hyötyneet 100 000 ex-työtöntä – työllistyvän tulot +1000 €/kk”