Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esitti eduskunnassa epäluottamusta Rinteen hallitukselle, mutta ilmoitti samalla valmiudesta tukea hallituksen työllisyystoimia.

Hallitus esitteli tiistaina eduskunnalle ohjelmansa, jonka talouspolitiikkaa oppositio vuorostaan pääsi arvostelemaan. LUE LISÄÄ: ”Antti Rinne hankki hallitussovun rahalla, jota ei ole”

Orpon mukaan hallitusohjelman suurin riski liittyy työllisyyden lisäämiseen.

”Suomessa pitää päästä kohti 80 prosentin työllisyystavoitetta. Jos Rinteen hallitus ei onnistu tavoitteessaan [75 %], se on katastrofi”, Orpo sanoi.

Tähän nähden Orpo pitää hallituksen ohjelmaa erikoisena.

”Vaikuttavat työllisyystoimet loistavat poissaolollaan. Hallitus ulkoistaa työllisyystoimien keksimisen työmarkkinajärjestöille, pois demokraattisesti valittujen päättäjien käsistä. Jos työllisyystoimiin ollaan valmiita, niin miksi niitä ei sovittu Säätytalolla?”

Orpo totesi totisesti toivovansa, että hallitus onnistuu työllisyystavoitteessaan. Tässä kokoomus on myös valmis oppositiostakin käsin avustamaan.

”Me tulemme seuraamaan tarkasti, miten työllisten määrä kehittyy. Kokoomus on valmis tukemaan hallitusta, jos se esittää vaikuttavia työllisyystoimia”, Orpo ilmoitti.

LUE MYÖS:

Ministeri vahvistaa: ”Aktiivimalli puretaan”

Hallitusohjelman aktiivimallia koskevasta kirjauksesta äläkkä: ”Miksi? Miksi nollakirjaus?”

Työttömille lisää keppiä? Edes aktiivimallia ei perutakaan välittömästi

Juha Sipilä viittasi jo koviin työllisyystoimiin: ”Mitään keinoja poissulkematta”