Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo vetoaa sdp:n hallituskumppaneihin keskustaan ja vihreisiin pääministeri Antti Rinteen (sd) kaatamiseksi.

Orpo kehottaa keskustaa ja vihreitä pohtimaan tarkasti pääministeri Rinteen asemaa. Orpo sanoi kokoomuksen puheenjohtajapäivillä, että Rinteen jatko tarkoittaisi sitä, että puolueet allekirjoittavat hänen toimintatapansa postikriisin yhteydessä.

”Kokoomus vaati eilen pääministeri Rinteen eroa. Minusta tämä oli ainoa oikea ratkaisu siinä tilanteessa, kun selvisi, että hän on ohjannut eduskuntaa harhaan väärillä tiedoilla. Rinne vastaa välikysymykseemme tiistaina, mutta nyt viikonloppuna sekä vihreissä että keskustassa käydään keskustelu siitä, kääntyykö peukku Rinteelle ylös vai alas”, Orpo sanoo tiedotteessa.

”On suomalaisten etu, että maassa on pääministeri, johon voi luottaa. Se on myös hallituskumppaneiden etu. Odotan, että erityisesti keskusta ja vihreät ovat sitä mieltä, että tätä pääministerin toimintatapaa, jossa eduskunnalle voidaan puhua ohi suun ja lopulta etsitään sijaiskärsijä, ei voi allekirjoittaa”, Orpo jatkaa.

LUE MYÖS: