Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo uskoo, että Kaj Turusen loikkaus saadaan käsiteltyä hallituspuolueiden välillä. Hän vakuutteli muun muassa Iltalehden välittämässä tiedotustilaisuudessaan, että maassa ei ole käynnissä hallituskriisiä.

Siniset ovat väläyttäneet jopa hallituksesta eroamista saatuaan tietää, että puolueen kansanedustaja Turunen loikkaa kokoomukseen. Tämän jälkeen on kuitenkin kerrottu, että hallitustyö jatkuu, mutta luottamus on kokenut kovia.

Orpo sanoi vastauksena Sinisten epäilyihin, että ”ei tässä ole mitään liitteitä muihin asioihin, ei salaliittoja”. Siniset ovat ihmetelleet, haluaako kokoomus kaataa hallituksen ja välttää sote-uudistuksen eduskuntakäsittelyn.

– Ei tässä ole kyse muusta kuin yksittäisen kansanedustajan valinnasta, Orpo väitti.

– Vaikea on sanoa ei, jos joku kokee meidän arvomme omakseen ja haluaa siirtyä.

Hänen mukaansa asiassa ei ole suuren kriisin aineksia. Orpo myös sanoi, ettei hän hyväksy kokoomuksen nimeämistä ainoaksi syypääksi asiassa.

Orpo kertoi kuulleensa ”joku aika sitten”, että Turunen on esittänyt toiveen kokoomukseen siirtymisestä.

– Pari viikkoa sitten kuulin, että hän tulossa meille, Orpo sanoi.

Asia varmistui Orpon mukaan pari päivää sitten.

Hänen mukaansa kokoomuksen tapa ei ole houkutella muiden kansanedustajia riveihinsä, eikä puolue ole lähestynyt olemassaolostaan taistelevien Sinisten kansanedustajia.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Loikkari Kaj Turuselle löytyi ammottava markkinarako

Sampo Terho haukkuu kokoomuksen ”likaisen” pelin – Siniset väläyttää vaikeuksia sotelle ja hallitukselle