Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää täysin käsittämättömänä, että kansanedustaja Veera Ruoho (kok.) on joutunut ensin eduskunnassa häirinnän kohteeksi ja saa nyt vihapostia.

–Aivan käsittämätöntä miten Veera Ruoho on joutunut ensin työpaikallaan häirinnän kohteeksi, ja sen jälkeen vihapostin uhriksi. Kaikki tuki Veeralle! Säälittävää toimintaa häiriköiltä, Orpo tviittaa.

Lännen Median lehtien mukaan perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen maanantaina Helsingin käräjäoikeudesta saama rikostuomio poiki törky- ja vihapostitulvan Ruoholle. Ruohon saamat viestit on toimitettu eduskunnan turvallisuusyksikköön.

Hakkarainen tuomittiin syyttäjän hänelle hakemilla rikosnimikkeillä, mutta ei vankeusrangaistukseen, kuten syyttäjä oli vaatinut. Oikeus katsoi, että Hakkarainen oli ottanut Ruohoa kaulan takaa kiinni niskalenkkiotteella ja toisella kädellä vääntänyt tämän kasvoja niin, että sai suudeltua tätä.

Hakkarainen myönsi pian tapahtuman jälkeen julkisesti, että oli käynyt käsiksi Ruohoon. Rikos tapahtui eduskunnassa pikkujouluiltana, joskaan ei pikkujouluissa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi tapahtumasta Hakkaraiselle vakavan varoituksen ja samalla Hakkarainen itse jätti puolueen varapuheenjohtajuuden. Ryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo nyt Helsingin Sanomille, että tuomiosta ei seuraa Hakkaraiselle uusia kurinpitotoimia.

Lue lisää:

Näkökulma: Teuvo Hakkaraisen tuomio ja jatko kansanedustajana – näin sanoo laki

Yle: Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta