Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi lyhyesti Harry ”Hjallis” Harkimon lähtöä kokoomuksesta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen puolestaan sanoo, että lähtöilmoitus tuli yllätyksenä.

Orpo kommentoi asiaa Twitterissä.

–Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis. Joukkueessa pärjää aina paremmin kuin yksin, Orpo sanoo Twitterissä viitaten Harkimon lähtöön.

Harkimo on aiemmin arvostellut kokoomuksen toimintatapoja julkisuudessa ja totesi tiedotustilaisuudessaan erimielisyydet syyksi lähtöönsä. Hän kuitenkin korosti tulevansa hyvin toimeen kokoomuslaisten kanssa.

–Asiat riitelevät, Harkimo sanoi.

Lue tarkemmin: Nyt tuli vahvistus: Hjallis Harkimo eronnut kokoomuksesta

Harkimo ei kertonut tarkemmin tulevaisuudensuunnitelmistaan, mutta sanoi, ettei hänestä tule oppositiopoliitikkoa, joskin sotesta hän ei ole tehnyt vielä päätöstä. Orpon twiitistä voikin tulkita pientä kitkeryyttä viittauksessa joukkueeseen, sillä toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä on Harkimon tuleva joukkue.

Lue myös:

Nyt tuli pommi – Lähteet MTV:lle ja Ylelle: Hjallis Harkimo eroaa kokoomuksesta

Sinisten varapuheenjohtaja innostui Harkimosta ja Jungnerista: ”Meillä olisi juuri perustettu puolue valmiina”

Kokoomuslaiset kuittaavat Hjallis Harkimolle: ”Se on jokaisen edustajan oma valinta”

”Joko puolueet uudistuvat tai sitten syntyy kokonaan uusi puolue” – Näin Harkimoon yhdistetty Jungner on pohjustanut hanketta