Helsingin moskeijahankkeen taustaryhmä ei ole luopumassa hankkeesta, sanoo Suomen Muslimiliiton puheenjohtaja ja hankkeen puuhanainen Pia Jardi Uudelle Suomelle.

Jardi ja muu moskeijaryhmä tiedottivat torstaina, että hanke vedetään pois Helsingin kaupunginhallituksen käsittelystä. Hankkeelle oli tulossa maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa lopullinen naula arkkuun kaupunkiympäristön lautakunnan esityksen pohjalta.

Moskeijaryhmän tiedote on tulkittu mediassa hankkeen lopuksi, vaikka ryhmä ilmoitti tutustuvansa lautakunnan hylkäyksen perusteluihin ja harkitsevansa tontinvarauskysymystä myöhemmin.

Pia Jardi, tarkoittaako tämä hakemuksen poisveto sitä, että luovutatte hankkeesta vai nimenomaan sitä, että ette luovuta?

– Nimenomaan sitä, että emme luovuta emmekä luovu hankkeesta. Emme vain laita käsittelyyn jotain, mikä lautakunnan päätöksen jälkeen tuntuu ihan turhalta ja ajantuhlaukselta, Jardi vastaa Uudelle Suomelle.

Onko hakemuksen poisvetäminen myös keino välttää tällainen lopullinen kaupungin kielto?

– En nyt tiedä, mielestäni oli vain turhaa sitä käsitellä siellä, koska lopputulos oli selkeä, Jardi sanoo.

– Nyt vain todettiin, että jos me haluamme jossain vaiheessa sitä hakemusta [vielä] laittaa, niin haluamme ottaa huomioon myös kaikki ne lautakunnan antamat viitteet ja huomiot.

Eli on mahdollista, että jätätte vielä jossain vaiheessa hakemuksen – jossain muodossa – Helsingissä?

– Hyvin mahdollista, kyllä, ja luultavaa.

Olisiko hanke tällöin pienimuotoisempi kuin nyt käsittelyssä ollut?

– Kaikki on mahdollista. Kaikki nämä lautakunnan huomiot tullaan ajattelemaan läpi. Nyt ei näillä näkymillä haluta tällä hakemuksella edetä.

Lue myös:

Suurmoskeijahankkeen hakemus perutaan – Pia Jardi: ”Harkitsemme tontinvarauskysymystä myöhemmin”

Helsinki hylkäsi suurmoskeijan: ”Hanketta ei enää jatketa”