Työ- ja elinkeinoministeriö on saanut valmiiksi lakiluonnoksen, joka tähtää työllistämiskynnyksen alentamiseen alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä. Laki sallisi työntekijän irtisanomisen nykyistä vähäisemmillä perusteilla.

–Syy yksinkertainen: tänä päivänä suurin osa työpaikoista syntyy pieniin yrityksiin. Ja mitä pienempi yritys, sitä suurempi rekrytointiriski jopa yhden uuden työntekijän osalta, kommentoi työministeri Jari Lindström (sin.) asiaa työ- ja elinkeinoministeriön blogissa.

Lakiluonnos lähetettiin lausuntokierrokselle torstaina. Lausuntokierroksen jälkeen hallitus vielä käsittelee sitä ennen kuin se annetaan lakiesityksenä eduskunnalle. Lindström vihjaa, että hallitus suhtautuisi avoimesti muutosehdotuksille.

– Esitystä on jatkokehitetty sitten kehysriihen, mutta valmis se ei vielä ole. Haluammekin perusteltua ja kriittistä palautetta esityksestä. Työmarkkinajärjestöjä olemme kuulleet esitysten tiimoilta jo aikaisemmin. Yhteistyö heidän kanssaan jatkuu. Valmis esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle loppuvuodesta, ministeri kertoo.

Luonnoksessa ehdotetaan, että alle 20 työntekijän yrityksissä irtisanomisperusteena pidettäisiin nykyistä vähäisempää työvelvoitteen laiminlyöntiä tai rikkomista taikka epäasiallista käyttäytymistä silloin, kun työntekijän moitittava menettely on horjuttanut työnantajan ja työntekijän välistä luottamussuhdetta tai vaikeuttanut työnantajan ja työyhteisön toimintaa eikä työsuhteen jatkamista voitaisi pitää enää työnantajan kannalta kohtuullisena.

Työnantaja ei kuitenkaan voisi antaa potkuja suoraan. Irtisanominen olisi mahdollista vasta, kun työntekijää on ensin varoitettu moitittavasta menettelystä. Alle 20 hengen yrityksissä työnantaja ei kuitenkaan olisi velvoitettu etsimään työntekijälle muuta työtä yrityksessä ennen irtisanomista.

LUE MYÖS: