Kansalaisjärjestöjen äänestyksessä Vuoden pahin eturistiriita -palkinnon saanut europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi (kok.) pitää ristiriitaväitteitä perusteettomina.

Kaupin uskotaan väärinkäyttäneen asemaansa edistääkseen tulevan työnantajansa etuja. Hän siirtyy Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajaksi vuoden 2009 alusta lukien. Kaupin kolmas lapsi syntyi lokakuun lopussa ja äitiyslomansa vuoksi hän ei voinut ottaa vastaan uutta tehtäväänsä aikaisemmin.

"Heinäkuussa 2008 luovutin varsinaisen jäsenyyteni talous- ja raha-asiainvaliokunnassa Sirpa Pietikäiselle ja siirryin valiokunnan varajäseneksi. Muutoin olen luonnollisesti hoitanut Euroopan parlamentin jäsenen tehtäviä äitiyslomaani saakka niin hyvin kuin mahdollista", Kauppi sanoo tiedotteessaan.

Brysselissä alunperin uutisoidun asian toi eilen Suomessa julkisuuteen Ylen Ajankohtainen kakkonen.

"Näkemykseni eurooppalaisista rahoitusmarkkinoista ja niiden kehittämistarpeista eivät ole millään muotoa muuttuneet nimitykseni johdosta. Maan ystävien ja muiden antibusiness-lobbyjen hyökkäys työtäni kohtaan on selvästi poliittisesti motivoitunutta. Omatuntoni on puhdas", totesi Kauppi.