Helsingin piispa Irja Askola pitää mahdollisena, että muslimit käyttäisivät luterilaisen seurakunnan tiloja omiin tilaisuuksiinsa. Askola kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että islamilaisella yhteisöllä on pula tiloista.

Mahdollisista tilojen lainaamisista sovittaisiin kuitenkin tapauskohtaisesti.

- Siitä päättävät kirkkoherrat luottamushenkilöiden kanssa. Mutta voin kuvitella, että sekin (kirkon tilojen lainaaminen muslimeille) olisi mahdollista. Pitää vain puolin ja toisin katsoa, mitkä ovat sellaiset pyhät toimitukset, joita ei voi toisen tiloissa tehdä, Askola sanoo.

- Luulen, että se olisi monelle kirkossa outo asia. Mutta itse ajattelen, että kirkon tehtävä on luoda tilaa kohtaamiselle.

Askola ei koe, että islam uhkaisi kristinuskoa. Sen sijaan hän katsoo, että uskonnot "ovat samalla puolella" muun muassa rasismin vastaisuudessa. Askola kuitenkin myöntää, ettei suhde maahanmuuttoon ja islamiin ole kirkon sisällä aivan mutkaton.

- Kirkon sisällä ei ole leimallisesti rasistisia ryhmiä, eikä aktiivista maahanmuuton vastustusta. Mutta ehkä ei ole myöskään tarpeeksi suvaitsevaisuuden tuottamista, Askola sanoo HS:lle.