Pirkanmaalla on havaittu, että uusimpiin koronatartuntatapauksiin liittyy suuri määrä altistuneita.

Pirkanmaalla on löydetty kolme tartuntatapausta, joista yksi liittyy Kangasalla sijaitsevaan yläkouluun ja kaksi Tampereen yliopistoon.

Kaikki Pirkanmaan neljä tapausta liittyvät Pohjois-Italiasta saatuihin tartuntoihin.

Lue lisää:

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan Kangasalla Pitkäjärven yläkoulussa on altistunut tartunnalle noin 90 oppilasta ja osa henkilökunnasta.

Kaikkiin altistuneisiin otetaan yhteyttä ja kaikki altistuneet tullaan asettamaan karanteeniin.

”Koska altistuneissa on paljon opetushenkilöstöä, koulun tiloissa tapahtuva lähiopetus keskeytetään alkavaksi viikoksi. Koulun tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti muuhun toimintaan”, sairaanhoitopiiri sanoo tiedotteessaan.

Pitkäjärven yläkoulun rehtori Jouni Manni tiedottaa koulun oppilaille ja huoltajille lähetetyssä Wilma-viestissä Aamulehden mukaan, että opetus tullaan järjestämään jollakin tavalla, vaikka lähiopetusta ei voida ensi viikolla järjestää koululla koronakaranteenin takia.

Kahteen muuhun Pirkanmaalla perjantaina ja lauantaina todettuun tartuntaan liittyy altistumisia Tampereen yliopistolla. Tiedossa oleviin, alle 20 altistuneeseen on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin. Pääosa altistuneista on rakennetun ympäristön tiedekunnan opiskelijoita Hervannan kampukselta. Yliopiston tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti.

Sairaanhoitopiiri korostaa, että hengitystieinfektio-oireisen ei pidä mennä kouluun tai töihin. Työpaikoilla toivotaan noudatettavan hengitystieinfektioissa omaan ilmoitukseen perustuvia sairauspoissaolokäytäntöjä.

Viime sunnuntaina Helsingissä asetettiin karanteeniin 130 ihmistä Viikin Normaalikoulusta ja tartunnan saaneen helsinkiläispojan jalkapallojoukkueesta.

Lue lisää: