Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho on vastannut Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeolle, joka on vaatinut kaikkia maita pitämään kiinni Pohjois-Korean vastaisista pakotteista.

–On hälyttävää, että Yhdysvallat on vaatimuksillaan palaamassa takaisin vanhaan, joka poikkeaa sen johtajan tarkoitusperistä, Ri Yong-ho sanoi BBC:n mukaan.

Pohjois-Korean ulkoministeri viittasi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamiseen kesäkuussa. Trump arvioi tapaamisen jälkeen, ettei Pohjois-Korea enää muodosta ydinaseuhkaa. Hän on myös kehunut maiden välisiä suhteita.

CNN:lle perjantaina vuodettu YK:n turvallisuusneuvoston tilaaman raportin mukaan Pohjois-Korea kuitenkin jatkaa ydinaseohjelmaansa sekä rikkoo sitä vastaan asetettuja pakotteita.

Mike Pompeo korosti lauantaina, että diplomaattisten ja taloudellisten paineiden ylläpitäminen on tärkeää, jotta Pohjois-Korea todella luopuu ydinaseohjelmastaan.

Lue myös: Julkisuuteen vuodettu raportti: Pohjois-Korea jatkaa ydinaseohjelmaansa – ”Aiomme keskustella Moskovan kanssa”