Pohjois-Korean arvioidaan valmistautuvan uuteen ohjustestiin tai satelliitin laukaisuun. Asiasta uutisoi BBC, joka viittaa Pohjois-Korean alueelta julkaistuihin satelliittikuviin.

Sanumdongista otettujen satelliittikuvien perusteella Pohjois-Korean tulkitaan valmistautuvan ohjuksen tai satelliitin siirtämiseen laukaisupaikalle. Sanumdong on paikka, jossa Pohjois-Korean tiedetään kokoavan suurimman osan ballistisista ohjuksistaan ja raketeistaan. Se sijaitsee lähellä maan pääkaupunki Pjongjangia.

BBC:n haastattelemat analyytikot pitävät satelliitin laukaisua todennäköisimpänä vaihtoehtona, mutta eivät sulje pois ohjuskokeen mahdollisuutta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo olevansa pettynyt, jos käy ilmi, että kyseessä on ohjustesti.

”Olisin negatiivisesti yllättynyt. Katsotaan, mitä tapahtuu. Jos kyseessä on ohjustesti, olisin hyvin pettynyt”, hän sanoo BBC:n mukaan.

Trump tapasi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin viime viikolla Vietnamissa. Tapaamisen aikana päästy minkäänlaiseen sopimukseen. Lue lisää: Donald Trump: Pohjois-Korea oli valmis poistamaan ydinaseet – muttei niitä mitkä halusimme