Poliisi jätti oululaiseen asuntoon tämän kirjeen hermostuttuaan hirttoköyden käyttöön sisustuselementtinä.Kuva: Kuvakaappaus/Facebook

Kuva poliisin oululaiseen asuntoon jättämästä kirjeestä ihmetytti tiistaina yhteisöpalvelu Facebookissa. Oulun poliisi vahvistaa Uudelle Suomelle, että kirje on aito.

–Partio on sen hetkisen tilannearvion perusteella päättänyt toimia näin, vanhempi konstaapeli Tommi Tikka Oulun poliisista kertoo Uudelle Suomelle.

Poliisin alkuperäisen kirjeen näet kokonaisuudessaan, kun klikkaat yllä olevan kuvan päällä näkyvästä nuolesta oikealle.

– Ja ensi kerralla et sitten laita hirttoköyttä roikkumaan katosta! Naapurit hermostuvat. T. Oulun poliisin partio 124, lukee oululaiseen asuntoon jätetyssä, käsin kirjoitetussa lapussa.

Oulun poliisi ei tiistaina kommentoinut asiaa yksityiskohtaisemmin. Keskiviikkona poliisi selitti Uudelle Suomelle toimintaansa tarkemmin, lue lisää tästä jutusta.

Lapun asunnostaan löytänyt Aleksander Viitanen selitti Uudelle Suomelle, mistä hirttoköysilapussa on kyse. Hän on ihmeissään poliisin toiminnasta.

–En käsitä, miksi he [poliisi] ovat tällä tavalla toimineet. Homman nimi oli se, että meillä oli kavereiden kanssa tällainen naruläppä. Mulla on ollut se sisustuselementtinä keittiön katossa jo keväästä saakka, Viitanen kertoo Uudelle Suomelle.

–Se oli läppä, joka tulee Sentencedin biisistä Noose [suom. hirttosilmukka]. Ei siinä ole muuta kuin läppää, toteaa metallibändissä itsekin soittava Viitanen.

Ilmeisesti joku naapuritalosta oli huolestunut nähtyään silmukan, ja ilmoittanut asiasta poliisille.

Viitanen on harmissaan, ettei saanut poliisilta mitään ilmoitusta missään vaiheessa.

–Poliisi oli vain mennyt sisään, ja jättänyt lapun tiskipöydälle, hän sanoo.

Köysi oli roikkunut katossa pienestä koukusta, joten oli Viitasen mukaan ilmeistä, ettei kyseessä ollut todellinen hirttäytymisaikomus. Viitanen pitää poliisin toimintaa ja viestin tekstiä aika tympeänä.

–Kyllä tämä myös loukkaa minun oikeuksiani, että miten saan sisustaa asuntoni. Myös yksityisyyden suojaa ja kotirauhaa rikotaan, Viitanen kertoo.

–Eniten vituttaa, että kun mulla on kaksi kissaa, joista toinen on tosi arka, niin sitten tulee jotain poliiseja sinne kun en ole kotona, Viitanen kertoo.