Poliisi on huolissaan pikkujoulukauden rattijuoppojen määrästä. Määrä on selvästi isompi, kuin mitä normaali liikennevirrassa tilastojen mukaan on.

Pikkujoululiikenteen valvontaratsioissa jäi kiinni 352 rattijuoppoa, joista 52 (17 %) ajoi muun päihdyttävän aineen kuin alkoholin (huumausaineet, lääkeaineet) vaikutuksen alaisina.

Poliisi valvoi liikennettä koko valtakunnan alueella testaamalla reilut 93 000 kuljettajaa. Rattijuoppojen määrä oli noin kolminkertainen verrattuna rattijuoppotutkimusten tuloksiin, joissa lasketaan rattijuoppojen määrää liikennevirrassa.

Poliisihallituksen poliisitarkastajan Pasi Kemppaisen mukaan vaikeissa talvisissa olosuhteissa ajettaessa on erityisen tärkeää, että kuljettajat ovat valppaina ja keskittyvät ajamiseen. Pimeällä ja mahdollisesti liukkaalla tiellä ajava rattijuoppo muodostaa suuren riskin sekä itselleen että muille tiellä liikkujille. Siksi poliisin yksiselitteinen viesti on, että rattiin tulee lähteä vain raittiina.

- Tulosten valossa ja pikkujoulukauden vielä jatkuessa poliisi jatkaa tehostettua rattijuopumusvalvontaa joulukuussa, Kemppainen toteaa.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.