Helsingin poliisi on ryhtynyt voimakkaisiin toimiin avoimen kadulla tapahtuvan huume- ja pillerikaupan vähentämiseksi. Loppuviikosta poliisi otti Helsingissä kiinni ”parikymmentä ihmistä” pillerien katukauppaan liittyen.

Helsingin poliisilaitos puuttuu ilmiöön nyt tehostetusti. Poliisin omien ja kansalaisten havaintojen mukaan erityisesti metroradan varressa, esimerkiksi asemien ulkopuolella, on viime aikoina kaupiteltu avoimesti reseptilääkkeitä ja huumausaineiksi luokiteltuja pillereitä.

”Silminnäkijöiden mukaan pillerikauppa on poikkeuksellisen avointa ja pillereitä on tarjottu myös nuorille. Kaduilla tapahtuva myynti on paitsi rikos ja häiritsevää, mutta se voi myös aiheuttaa vaaraa. Pillerien alkuperästä ja sisällöstä ei ole mitään varmuutta. Niiden käyttö on hyvin suuri riski, mitä nuori ei välttämättä ymmärrä. Vanhempien ja myös muiden aikuisten, kuten opettajien, on syytä keskustella asiasta lasten ja nuorten kanssa”, sanoo ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Poliisi pyytää kansalaisilta ilmoituksia ja havaintoja ilmiöstä yleiseen hätänumeroon.

”Jotta poliisi pääsee puuttumaan pillerikauppaan välittömästi, meneillään olevasta tai juuri tapahtuneesta rikoksesta tulee ilmoittaa heti hätänumeroon 112. Tilanteessa tärkeitä tietoja ovat erityisesti tarkka tapahtumapaikka sekä myyjien yksityiskohtaiset tuntomerkit ja muut yksilöivät tiedot, jos sellaisia on.”

LUE MYÖS:

Elina Lepomäki: ”Suomessa on käynnissä kolme rakennemuutosta samanaikaisesti”

Päivi Räsänen: ”Luotan siihen, että Suomessa on edelleen luvallista siteerata Raamattua”

Tutkijat: USA:n joukkoammuskelut ovat huolestuttava merkki - ”Milloin alamme puhua valkoisen ylivallan terrorismista?”