Itä-Suomen poliisi kertoo, että Kuopion Hermannin tapahtumista epäilty on miespuolinen, syntyperäinen Suomen kansalainen.

”Tekijä on käyttänyt teräasetta. Lisäksi tekijä oli varustautunut ampuma-aseella”, poliisi kertoo Twitterissä.

Poliisi käytti aikaisemmin tiistaina ampuma-asetta Kauppakeskus Hermanissa Kuopiossa pysäyttääkseen väkivaltaisen välikohtauksen, jossa on kuollut ainakin yksi ihminen.

Itä-Suomen poliisin mukaan hätäkeskus sai ilmoituksen epäillystä puukotuksesta klo 12.29. Poliisi sai epäillyn tekijän kiinni klo 12.37.

”Epäilty loukkaantui kiinnioton yhteydessä vakavasti ja on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Tekijää epäillään murhan yrityksestä sekä useista muista väkivaltarikoksista sekä niiden yrityksistä. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Epäilty on syntyperäinen Suomen kansalainen. Epäillyllä oli hallussaan sekä terä- että ampuma-ase”, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Tapahtuneen yhteydessä on menehtynyt yksi henkilö ja loukkaantunut kymmenen, joista kaksi vakavasti. Yksi loukkaantuneista on poliisi jonka vammat ovat alustavan tiedon mukaan lievät.

Poliisi eristi alueen ja evakuoi sisällä olleet henkilöt. Poliisi jatkaa edelleen tilojen tarkistamista. Tekninen tutkinta tapahtumapaikalla on aloitettu.

Keskisuomalaisen saamien tietojen mukaan hyökkäyksen pääasiallinen kohde oli ammattiopistossa opiskellut nuori nainen. Kyseinen nuori nainen sai surmansa hyökkäyksessä.