Hämeenlinnan poliisi on viikonlopun aikana selvittänyt huhuja, jotka ovat liittyneet Tavastian koulukeskusta vastaan esitettyihin uhkauksiin sekä koulukeskuksen eteen ilmestyneisiin kynttilöihin.

”Tavastian hallintorakennuksen eteen jätetyksi väitettyä uhkauspaperia ei kukaan ole nähnyt. Tässä on kysymys toisen käden tiedon levittämisestä. Koulun asuntolan edessä oli palanut jo torstaina kaksi kynttilää Kauhajoen tragedian muistoksi. Viikonlopulla kynttilöitä ei ole ollut. Kaurialan yläasteen ampumauhkauksen sisältävä tekstiviesti on liikkunut oppilaiden välillä. Kouluun ei uhkauksia ole tullut”, sanotaan poliisin tiedotteessa.

”Painotan sitä, että perättömän uhkailmoituksen levittäminen on rangaistava teko, josta saattaa seurata jopa vankeutta”, sanoo poliisipäällikkö Jarmo Holma tiedotteessa.

Poliisin mukaan Kauhajoen murhenäytelmän jälkeisessä herkässä tilanteessa perättömien uhkailmoitusten levittäminen on erityisen tuomittavaa. Perättömillä ilmoituksilla luodaan turhaan pelon ilmapiiriä, joka haittaa merkittävästi oppilaiden ja opettajien koulutyötä, poliisi sanoo.

Hämeenlinnan tilanne lähti siitä, kun lauantaina ilmoitettiin poliisille, että Hämeenlinnassa koulutuskeskus Tavastian hallintorakennuksen eteen olisi edellisenä iltana jätetty koulun oppilaita ja henkilökuntaa uhkaavan viestin sisältämä paperi. Samalla oli ilmoitettu, että koulutuskeskuksen asuntolan edustalle oli ilmestynyt kaksi hautakynttilää.