Lieksasta on löytynyt kuollut susi, kertoo Pohjois-Karjalan poliisilaitos.

Poliisi sai viikko sitten lauantaina tiedon, että susi on vieraillut useaan otteeseen Lieksan Nurmijärvellä talojen pihapiirissä ja että käynyt myös talojen pihassa olleiden kahden koiran kimppuun.

Poliisi on saanut tiedon maanantaina 28.8, että toinen hyökkäyksen kohteeksi joutunut koira on kuollut suden hyökkäyksessä saamiinsa vammoihin.

Havaintojen mukaan susi on ollut huonokuntoinen ja sillä on ollut silminnäkijähavaintojen mukaan panta kaulassa. Koska oli syytä olettaa, että susi on mahdollisesti Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen seurannassa, poliisi oli yhteydessä RKTL:n suden liikkeiden selvittämiseksi.

Susi ei käynyt Nurmijärvellä talojen pihapiirissä viikonlopun jälkeen. Poliisi varautui siihen, että susi määrätään lopetettavaksi poliisilain 25 § perusteella.

Poliisilaitoksen edustaja ja RKTL:n tutkijat löysivät pantaseurannan perusteella suden kuolleena Lieksasta Häähnivaaran maastosta tänään aamupäivällä. Häähnivaara sijaitsee Nurmijärveltä koilliseen noin 10 kilometriä.

Kuollut susi on erittäin huonokuntoinen ja laiha. Sudessa ei ollut näkyvissä ulkoisia väkivallan merkkejä ja tässä vaiheessa poliisi ei epäile tapaukseen liittyvän rikosta. Suden ruho lähetetään jatkotutkimuksiin Eviraan.