Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Poliisin mukaan teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana.

Kolme ulkomaalaistaustaista miestä on otettu kiinni todennäköisin syin epäiltyinä rikoksista. Tiedotteen mukaan epäillyt ovat noin tai alle 20-vuotiaita.

Poliisin tutkinnan alla olevien seksuaalirikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Tiedotteessaan poliisi tunnistaa, että julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.

Oulun poliisi jatkaa näiden uusien seksuaalirikosepäilyjen sekä aiemmin uutisoitujen viiden seksuaalirikoskokonaisuuden osalta esitutkintaa.

Lue myös: Pääministeri Juha Sipilä: ”Ymmärrän täysin kansalaisten huolen ja järkytyksen”

Oulun poliisi on aiemmin varoittanut paikallisia perheitä alaikäisiin tyttöihin etenkin netissä kohdistuvasta houkuttelusta, joka on pahimmillaan johtanut vakaviin seksuaalirikoksiin. Oulussa houkutteluilmiön epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Lue lisää: Oulun poliisi varoittaa perheitä: Nuoria tyttöjä houkutellaan kontaktiin – johtanut seksuaalirikoksiin

LUE MYÖS:

Oulun poliisin etsintäkuuluttama mies otettiin kiinni Saksassa

Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”