Itä-Suomen poliisin tutkima laaja huumausainerikoskokonaisuuden rikostutkinta on saatu valmiiksi ja siirtynyt syyteharkintaan.

Esitutkinnassa selvisi, että vuoden 2013 aikana tuotiin metamfetamiinia Virosta Kuopion seudulle.

Poliisi epäilee, että Suomeen tuotiin yhteensä kolme kiloa metamfetamiinia, joista poliisi takavarikoi kilon tuontierän marraskuussa tehtyjen kiinniottojen yhteydessä.

Esitutkinnan perusteella myyntiin päätyneitä vahvuudeltaan voimakkaita metamfetamiinieriä on ennen myyntiin saattamista jatkettu huomattavissa määrin.

Myyntiin päätyneiden huumeiden arvo on poliisin mukaan ainakin noin 80 000-100 000 euroa, poliisi kertoo.

Rikoskokonaisuudessa on yli 20 epäiltyä, joita on kattavasti koko huumausaineiden maahantuonti- ja levityskejusta Virosta ja Kuopiosta. Esitutkinnan aikana on vangittu 12 epäiltyä, joista kuusi on edelleen vangittuina.

Esitutkinnassa selvitettiin myös pääasiassa kuopiolaisista henkilöistä muodostuvan Team 13 –nimeä kantavan rikollisryhmän osuutta rikollisessa toiminnassa.

Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi heinäkuussa antamassaan tuomiossa, että Team 13 –ryhmä on järjestäytynyt rikollisryhmä.

Nyt syyttäjälle siirtyneessä esitutkinnassa kertyi lisää näyttöä Team 13 –ryhmän toiminnasta. Esitutkinnassa useita henkilöitä epäillään järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta.