Poliisi on tähän mennessä ottanut kiinni neljä henkilöä Tampereella järjestettyjen mielenosoitusten vuoksi. Tampereella pidettiin lauantaina kaksi mielenosoitusta.

Poliisin mukaan varsinainen mielenosoitus oli aluksi Laukontorilla, josta mielenosoittajat siirtyivät marssien oikeustalolle. Vastamielenosoittajat kokoontuivat Keskustorille.

–Vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään ns. varsinaiseen mielenosoitukseen osallistujia kohtaan mm. Hämeensillalla ja Satakunnansillalla ja he heittelivät paukkupommeja toisia mielenosoittajia ja poliiseja kohti, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi asettui ylikomisario Harri Nojosen mukaan ryhmittymien väliin, jotta vastamielenosoittajat eivät pääseet varsinaisiin mielenosoittajiin käsiksi.

–Poliisi ei hyväksy mellakointia. Tähän mennessä tapahtunutta aletaan tutkia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana, Sisä-Suomen poliisi kertoi Twitter-tilillään.

Iltapäivällä hieman ennen kello neljää suurin osa mielenosoittajista oli poliisin mukaan jo poistunut Tampereen keskustasta. Aikaisemmin liikenne oli poikki muun muassa Hämeensillalla Tampereen keskustassa.Myös junaliikenne Vaasan ja Porin suuntaan jouduttiin pysäyttämään hetkeksi, koska mielenosoittajia oli raiteilla.

Poliisi kertoi ensin, että yksi henkilö on otettu kiinni rikosperusteisesti ja kolme henkilöä poliisilain perusteella. Myöhemmin lauantaina Sisä-Suomen poliisi tarkensi, että kaksi henkilöä on otettu kiinni rikosperusteisesti ja kaksi poliisilain perusteella.