Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa, että aggressiivisesti ja uhkaavasti käyttäytynyt mies lähestyi ulkoministeri Timo Soinia (sin) Vantaan Korson maalaismarkkinoilla.

”Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkittavana tapahtuma, missä mieshenkilön epäillään syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Alustavien tietojen mukaan mieshenkilö oli aggressiivisena ja uhkaavana pyrkinyt lähestymään vaalitilaisuudessa ollutta ministeriä Vantaan Korson maalaismarkkinoilla”, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi esti lähestymisen, mikä johti fyysiseen kamppailutilanteeseen.

”Mies otettiin kiinni ja häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Hänen toimintansa ministeriä kohtaan on myös tutkinnan alla”, poliisi kertoo.

MTV:n tietojen mukaan Soinin turvamiehet painoivat maahan Soldiers of Odin -takkiin pukeutuneen miehen.

Soini kertoo MTV:lle, että vastaavanlaiset tilanteen ovat hänen urallaan varsin harvassa.

”Tänäänkin tilanne on ollut sellainen, että sata halausta ja pari kolme karkeempaa puheenvuoroa. Sitten joskus hyvin harvoin tulee jotain muutakin.”

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon mukaan Soinia yritettiin lyödä.

”Ulkoministeri Timo Soinia yritettiin tänään lyödä markkinoilla Vantaalla. Hyökkääjä otettiin kiinni ja hänellä oli yllään Soldiers of Odin -tunnukset. Hyökkäys on esimerkki siitä mihin viime vuosina kasvanut vihanlietsonta pahimmillaan johtaa. Eri mieltä voi olla ilman vihaa”, hän kommentoi Twitterissä.

Sinisten puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kuvailee tapahtunutta järkyttäväksi.

”Järkyttävä väkivallan purkaus varjosti muuten mukavaa telttatapahtumaa Korsossa. Pidetään yhdessä huoli siitä, että väkivalta ja ääriajattelu ei uhkaa suomalaista kansanvaltaa. Koskaan”, hän tviittaa.