Helsingin poliisi vahvistaa kirjanneensa rikosilmoituksen liikennerikkomuksesta koskien julkisuudessa puitua Timo Soinin (sin.) valtiosihteerin Samuli Virtasen väitettyä matkaa henkilöauton takakontissa.

Poliisi toteaa tiedotteessaan, että julkisuudessa on esitetty tietoja, joiden mukaan pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta olisi poistunut sunnuntaina 11.6.2017 henkilö auton takakontissa.

‒ Esitutkintaa ei ole vielä aloitettu, ja päätös siitä tehdään myöhemmin. Poliisilla ei tässä vaiheessa ole tapauksesta muuta kerrottavaa, emmekä ota kantaa henkilön henkilöllisyyteen, toteaa rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Timo Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen kävi pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa samana sunnuntaina, kun perussuomalaisten puoluekokous päättyi. Aamulehti ja Iltalehti paljastivat torstaina, että hänet vietiin Kesärannasta ulos auton takakontissa. Tiedot vahvisti sinisten kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tiina Elovaara.

Lue myös: Kansanedustaja myöntää Soinin valtiosihteerin piilottelun: ”Auton peräkontissa saa matkustaa”

Virtanen itse ei ole kommentoinut asiaa, mutta julkaisi Facebookissa itsestään kuvan auton takakontissa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) nauratti yleisöä vastatessaan kysymykseen eduskunnassa eilen torstaina.

–Tapasin valtiosihteeri Virtasen Kesärannassa puoluekokouksen jälkeen. Se millä tavalla Virtanen on Kesärannasta poistunut, valitettavasti en tiedä siitä muuta kuin että kokoushuoneesta hän poistui omin jaloin kävellen, Sipilä sanoi.

Asiassa on kiistelty siitä, valehteliko pääministeri Sipilä kiistäessään, että hallituksella olisi ollut B-suunnitelma valmiina jo ennen perussuomalaisten puoluekokouksen päätöksiä. Sipilä on kiistänyt valehtelun. Myöskään Elovaaran mukaan pääministeri ei ole valehdellut.

Lue myös:

Näin valehtelusta syytetty Juha Sipilä tarkalleen sanoi 19.6.2017

Juha Sipilää hiillostettiin eduskunnassa: ”Ensin oli avokonttori, sitten u-käännös ja nyt peräkontti”

Sipilä ja Halla-aho kommentoivat valtiosihteerin piilottelua Demokraatille: ”Toivottavasti on turvallisesti matkustettu”

SDP vaatii Juha Sipilältä selitystä: ”Ei minulla ole tapana matkustaa kontissa – herättää paljon kysymyksiä”

Sipilä kiistää valehdelleensa – Halla-aho väläytti heti erokorttia

Juha Sipilä vastasi kovasanaisesti epäilyihin B-suunnitelmasta: ”Täyttä mielikuvitusta”