Pöytyän susijahdissa ammuttiin metsästyslupaan kuulumaton pantasusi, vahvistaa poliisi. Suomen riistakeskus oli myöntänyt luvan vain pihapiiristä tavoitetun pannoittamattoman suden tappamiseen.

Susijahdissa ammuttiin kaksi sutta, joista toinen oli pannoitettu alfanaaras. Tapauksesta tehdyn rikosilmoituksen nimike on törkeä metsästysrikos.

Epäonnistuneen jahdin tapahtumaketju on hahmottunut nopeasti, poliisi kertoo. Tutkintaa jatketaan kuulusteluilla.

Poliisin mukaan jahdista on esitetty erilaisia "väritettyjä väittämiä sekä huhuja". Tapaukseen on väitetty liittyvän ainakin laittomia uhkauksia.

–Jos poliisin tietoon tulee sellaisia asioita, joista esitutkinnan aloittamiskynnys ylittyy, niin ne tutkitaan erillisinä asioina, mikäli neeivät suoranaisesti liity metsästysrikokseen, kertoo poliisi.

Tyrmistynyt Luonto-Liitto vaati eilen sudenkaatolupien jäädyttämistä siihen asti, että tapaus on selvitetty.

- Aulin menetys on kohtalokas isku Yläneen laumalle: lauma jäi ilman emoa ja johtajaa. Salakaadot seis -kampanja menetti keulakuvansa, ja tapahtunut toimi jälleen osoituksena siitä, miten piittaamattomia metsästäjät ovat. Salametsästysrikollisuus rehottaa, ja susia tapetaan luvilla tai ilman koko maassa, Luonto-Liitto kritisoi tiedotteessa.