Oulussa järjestetyssä perussuomalaisten mielenosoituksessa tapahtui yksittäinen välikohtaus, kun puhumaan nousseen ulkomaalaistaustaisen miehen kimppuun yritettiin käydä, poliisi kertoo.

Oulun perussuomalaiset järjestivät ”Oulu herättää Suomen” -tapahtuman Oulun kaupungintalolla maanantaina. Tarkoituksena oli nostaa keskustelua seksuaalirikoksista ja Oulussa paljastuneesta, epäillystä ulkomaalaistaustaisten miesten seksuaalirikosringistä.

Poliisin mukaan tilaisuus sujui poliisin näkökulmasta lähes ilman häiriöitä, mutta lopun vapaasta keskustelusta syntyi kärhämää.

”Puhujaksi oli noussut ulkomaalaistaustainen mies ja hänen puheensa oli kuumentanut tunteita yleisössä. Eräs yleisössä ollut paikkakuntalainen mies oli yrittänyt käydä puhujan kimppuun”, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan tilaisuuden järjestyksenvalvojat ja poliisipartiot ottivat häirikön, eli puhujan kimppuun pyrkineen miehen, kiinni. Poliisi lähetti hänet putkaan rauhoittumaan.

Oulun poliisin johtokeskuksesta vahvistetaan Uudelle Suomelle, että kiinni otettu häirikkö oli kantasuomalainen.

Poliisi kiistää sosiaalisessa mediassa levinneet väitteet, joiden mukaan ulkomaalaistaustaiselta mieheltä olisi otettu tilaisuudessa pois puukko ja että ulkomaalaistaustainen mies olisi puukon vuoksi poistettu alueelta. Väitteet eivät poliisin mukaan pidä paikkaansa. Sen sijaan tilaisuudessa oli paikalla työmiehiä, joilla oli työhönsä liittyviä ”monenlaisia astaloita” mukanaan, mutta niillä ei Oulun poliisin tietojen mukaan uhiteltu kenellekään.

LUE JATKOJUTTU: Oulun poliisi: Järjestysmies otti pois ulkomaalaistaustaisen puhujan puukon – poliisi palautti

Tapahtumaa järjestänyt Oulun kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, valtuutettu Sebastian Tynkkynen (ps) kertoo Twitterissä, että tapahtuman järjestyksenvalvojat olisivat ottaneet puukon pois ulkomaalaistaustaiselta henkilöltä. Oulun poliisista tälle ei saatu vahvistusta.

Tapahtumasta kuvattujen nettivideoiden perusteella yksi puhujista oli ulkomaalaistaustainen, työvarusteisiin pukeutunut mies, jonka huutelua aiheuttaneen puheen järjestäjät lopulta keskeyttivät. Nettivideossa näkyy myös, kuinka järjestysmies ottaa puukon pois miehen työasuun kuuluvasta tupesta.

Jutun tietoja päivitetty muun muassa tilaisuudesta kuvattujen videoiden perusteella.